13 Nis 20233 Dakika

Hendeseli Galeri ile Tanışın

Post thumbnail

Hendeseli’nin bir yanı tasarım, bir yanı sanat iken üzerinde en çok konuştuğumuz, yazıp çizdiğimiz bir konu da şüphesiz sanat. Sanatın hem bireysel hayatlarımıza hem de kolektife olan iyileştirici etkisine öyle inanıyoruz ki Sanatın Gücü başlıklı yazımızda bu konuyu epey derinlemesine incelemiştik.

İstiyoruz ki bu içerikte de sanat galerisi kavramı üzerinde duralım ve Hendeseli Galeri’yi anlatalım..

Sanat galerisi

Sanat galerisi, içinde her türlü sanat dalının sergilendiği alandır. Terminolojiye göre 15. yüzyıl ortalarından itibaren Batı kültüründe popüler hale geldi ve sanatın tarih içindeki gelişimi ile beraber bugün dünya üzerinde hemen her yere yayıldı.

Sanat galerisi, içinde resim, heykel, performans, hat, minyatür, ses ve video gibi sanat bileşenlerinden oluşan bireysel ve karma sergilere ev sahipliği yapar.

Modern anlamda sanat galerilerinin asıl işlevi sanat kavramının bağımsızlığını ve özerkliğini devam ettirmek.

Sanat Galerisi Denince Akla Gelenler

Sanat galerisi denince akla gelenler, ilk etapta içinde sanatçıların ve sanat eserlerinin olduğu bir bina olsa da günümüzde bu algı da değişime uğradı kuşkusuz. Sanatı üreten, izleyen ve güncelleyenler ile ortaya çıkan eserler, hisler ve dışavurumların bir bütün olarak varlık göstermesiyle sanat galerisine yüklenen anlamlarda da değişimler oldu.

Günümüz dünyasında sanat galerisini yalnız etkileyici ve heybetli bir bina olarak canlandırmak pek mümkün değil. Özellikle yeni çağın gereksinimlerine hızla adapte olan ve alternatif geliştirebilen genç sanatçılar, sanatı galerilerden okullara, meydanlara ve hatta sokaklara taşırmışken. Dijitalleşen dünyanın katkılarıyla da teknolojiye ayak uyduran sanat, dijital bir form olarak biçimlenmeye başladı. İşte tam bu noktada online sanat galerisi diye yeni bir kavram çıkıyor karşımıza.

Online Sanat Galerisi

Online sanat galerisi, fiziksel galerilerin aksine, sanat eserlerini dijital ortamda sergileyen galerilerdir. Sanat, bu şekli ile bulunduğu bina içine sıkışıp kalmayan ve dünyanın her yerinden ulaşılabilir ve erişilebilir bir forma büründü.

Özellikle pandemi döneminde hayatımıza giren online galeriler ile dünyadaki en büyük ve önemli sanat galerilerini oturduğumuz yerden, sadece bilgisayarımız ve internet bağlantımız ile gezmek mümkün! Bunun sanatı evrenselleştirdiğini ve herkes için ulaşabilir kıldığını da ekleyerek devam edelim.

Çevrimiçi sanat galerilerinin bir diğer faydası ise şüphesiz sanatı, üreten ve talep eden taraflar arasında daha etkileşimli kıldığı. Peki bir online sanat eserinin satışı nasıl yapılıyor?

Online Sanat Eseri Satışı

Online sanat eseri satışı, bir önceki başlıkta da bahsettiğimiz gibi dijital sanat galerileri vasıtasıyla yapılmakta. Sanatçılar ile sanatseverleri buluşturan bu online galerilerde serbestçe gezinmek, sanat eserlerini incelemek ve beğenilen eserleri satın almak, online bir market alışverişi yapmak kadar kolay.

Online sanat eserlerinin satışı son beş yılda ciddi bir ivme kazandı. Genç sanatçıların da katkısı ile sanatın geleceğinin daha dijital bir ortamda şekilleneceğini kestirmek zor değil. Hendeseli’de yer alan sanat dükkânları da aslında online bir galerinin üyeleri. Peki ama benzerlerinden farkı ne?

Hendeseli Sanat Galerisi

Hendeseli Sanat Galerisi, online sanat dükkânlarından oluşan çevrimiçi bir sanat galerisi. Bünyesinde, dünya çapında tanınan sanatçıları, sanat yöneticilerini ve sanat alıcısını barındıran bir topluluk da aynı zamanda.

Hendeseli Sanat Galerisi;

  • Hem sanatçıyı hem de sanat alıcısını korumayı taahhüt eder
  • Etik üretim ve sorumlu tüketimi savunur
  • Komisyon vb. oranları etik ve mâkul bir seviyede tutacağını garanti eder
  • Paketleme ve teslimat süreçlerinin en sürdürülebilir ve doğa dostu şekilde yapılmasını sağlar
  • Sanatçılara özgür ve bağımsız kalabilecekleri bir mecra sunar
  • Ben de Hendeseliyim diyen herkese, her zaman kapıları açıktır
  • Sanatın bireysel ve kolektif faydasını kabullenir, destekler ve sahip çıkar
  • Sanat alanında her zaman destekleyici ve geliştiricidir

Hendeseli Sanat Galerisi ile tanıştığına göre sen de Hendeseli sanatçılar arasında yer almak istersen bizimle dilediğin zaman iletişime geçebilirsin.

Share:

Etik Üretim, Sorumlu Tüketim

menü

takipte kal

Hendeseli Blog © 2023 | Tüm hakları saklıdır.