6 Nis 20232 Dakika

Tasarıma Dair Her Şey

Post thumbnail

Hendeseli’nin bir yanı sanat, bir yanı tasarım iken üzerinde en çok konuşacağımız, yazıp çizeceğimiz bir konu elbette tasarım.

En basit haliyle herhangi bir şeyin kafada düşünülmesi ve gerçeğe aktarılması olarak tanımlanabilir.

Tasarım Nedir?

  1. Bir ürün, bir eser ya da planın inşa edilmesi için gereken mimari ve mühendislik süreçlerinin oluşturulması.
  2. Yeni bir ürün ya da objenin ortaya çıkartılması.
  3. Süreç içinde izlenecek yol ve yöntemi belirleyen sınırlar, dizayn, tasar çizim.

Tasarım ürünler

Tasarım Ürünler çok aşina olduğumuz bir betimleme değil mi? Bir kavram olarak tasarım ürünle bütünleşmiş bir sıfat halini almış zaman içinde. Tasarlamak süreci sonunda ortaya çıkan fiziksel nesne tam da ürün diye nitelendirdiğimiz ve sahip olmak için güçlü bir istek duyduğumuz şey.

Tasarım ürünler, herhangi bir ürünün aksine; daha incelikli! ve daha sanatsal! bir tasarım sürecinden geçer. Seri üretimdeki endüstriyel tasarımın çok dışında ve üzerinde efsunlu bir hali vardır. Çünkü zaten biriciktir ve eşsizdir.

Tasarım Ürünleri

Tasarım ürünlerin ruhunu yansıtan bu biriciklik her bir ürünün elde ve özenle üretilmesi ile mümkün oluyor. Bir kopyası daha olmayan bu ürünler el emeğinin güzel enerjisini ve bereketini yüklüyor üzerine.

Hendeseli’de her alışveriş bir enerji değişimidir dememizin sebebi de tam olarak bu!

Tasarımcının enerjisini yeni sahibine taşıyan her ürünle, kolektif varlığımızın enerjisi de taşınıyor bir ilden diğerine, bir evden öbürüne.

El Yapımı Tasarım Ürünler

El yapımı tasarım ürünler üretiyor olmak Hendeseli tasarım dükkânlarının ilk ve tek koşulu. Sen de el emeği ile özel tasarım ürünler üretiyorsan, bu enerji değişimine ortak olabilir ve Hendeseliler arasına katılabilirsin.

Share:

Etik Üretim, Sorumlu Tüketim

menü

takipte kal

Hendeseli Blog © 2023 | Tüm hakları saklıdır.