19 Ağu 20242 Dakika

Orçun Beslen 'Şimdi Beyoğlu' Sergisinde

Post thumbnail

Hendeseli Sanatçılarından Orçun Beslen "Şimdi Beyoğlu" Sergisinde!

Hendeseli sanatçılarından, yenilikçi ve farklı şeyler denemekten çekinmeyen multidisipliner ressam Orçun Beslen, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Aslı Bora'nın üstlendiği "Şimdi Beyoğlu" karma sergisinde 5 adet resimle yer alıyor.

"Şimdi Beyoğlu" sergisi, Beyoğlu'nun dinamik, kültürel ve çok katmanlı yapısı üzerinden "şimdi"nin önemini vurguluyor ve Beyoğlu'nu mekânsal açıdan ele alıyor.

Sergide yer alan sanatçıların ortak özelliği Beyoğlu’nda yaşayan, sanat eğitimini burada alan ve burada üretmeye devam eden genç sanatçılar olmaları.

Şimdi Beyoğlu

Orçun Beslen "Şimdi Beyoğlu" sergisi hakkında; "Yirmi seneyi aşkın süredir yaşadığım Beyoğlu'nda sergilenmek beni gerçek anlamda heyecanlandırdı. Yeni anılar eklendi hafızama. Konuları anlamında birbirinden biraz bağımsız olan eserlerimin ortak noktası Beyoğlu'ndan bulunan nesnelerle üretilmiş olmasıdır. Mesela mavi ince uzun olan eserin (Asla yalnız dolaşmazdı, 140 x 40cm) camını ben, Firuzağa Camii'nin arkasında buldum. Korona zamanı olduğu için malzeme bulmak çok zordu. Evde camların kendisini bir eskiz defterine dönüştürünce neden cama çizim yapmayayım ki diye düşündüm (birçok sanatçı o dönem evden çıkamayınca camları boyamıştır). O dönem için eser paranoya ve anksiyete üzerine düşünülüp yaratıldı. Diğer resimler çerçeve odaklıydı; kesip bükmek, boyamak yetti aslında. Olmayan (hiç görüp deneyimlemediğim) eskiyi yeniden üretmek gibi. Kendimce zamanı büktüm. Eskinin üzerini boyarken onu kapatmadım, şeffaf bir perde gibi görünür oldu manzara resmi. Eskiye bakmak da biraz öyledir ya: net hatırlamaz, göremezsiniz." ifadelerini kullandı.

Sergi, 30 Eylül'e kadar İstiklal Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Share:

Etik Üretim, Sorumlu Tüketim

menü

takipte kal

Hendeseli Blog © 2023 | Tüm hakları saklıdır.